Veloster Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hello i have problem with veloster 2015 1,6T-GDI R-Spec. There is a litte history about this car. Our customer bought this crashed car in USA 2 years ago.
Finally after every repairing of body, and mechanics of engine problem come to us. Becouse our Hyundai in Poland (EU) dont have information about this car and dont want to repair it, or they will do it for a hiiigh price, so this guy dont want to do it in ASO, they dont know what is the proble, so they said that they need to change every sensor in sequence. This car is after 3 or 4 mechanics, and no one can repair it..
We checked lots of things, becouse he changed lots of parts after crash linke intercooler exhaust, valves sensors itc.
Sometimes this car dont have boost. its not driving like it should. this car probably have like 130hp?
When you driving and press gas pedal max , and accelerating is going over 4000rpm engine jerk , 1 time and after that you dont have boost, but not always sometimes you have. But when you put off your foot from pedal on just moment turbocharger is working again over 4k rpm
Let me tell information what i know:
we checked:
  1. turbocharger- specialist said everything is okay
  2. Distribution is okay
  3. pump in tank gives like 5 bar
  4. changed fuel filter
  5. main pump pumping like 80-120bar
  6. turbo sometimes boost like 1.2bar=18psi
  7. its happening on hot and cold engine
  8. happening on no gear , and while driving
  9. no codes in motor controller (checked by G-Scan, GDS, Hyundai)
  10. tank can be empty or full and still happening
  11. changed throttle and valve of it
  12. changed valve of intercooler
  13. Valve of turbo boost is almost always 15%
I really dont know what the problem is. we dont want to surrender of this car, becouse of my father history and my we never surrender of any car. always repaired it.
(Sorry for my english im still learning)
I ill do a video of parameters today.

Regards Jakub
 

·
weekend racer
Joined
·
6,963 Posts
Could be the fuel line from tank to engine...
 

·
Super Moderator
Joined
·
4,376 Posts
There has got to be some OBD codes, can you pull them?
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #6
There has got to be some OBD codes, can you pull them?
There are no Codes in OBD, no errors,

Could be the fuel line from tank to engine...
How to chceck it? Just blow it by the air?
When you lose boost under acceleration the problem is with the blow off valve and solenoid.
They are "probably" working, but i dont know that they should work like this.
Valve in intercooler moving when i suck by the air, air don't escape from this valve,
 

·
weekend racer
Joined
·
6,963 Posts
you can only check the fuel line logging it with an obd scanner. i don't know what the values you are looking for off the top of my head though...
 
1 - 7 of 7 Posts
Top