NEWS
 

  1. Welcome to Veloster Forum: Hyundai Veloster / Veloster Turbo Forums General discussion forum for Hyundai Veloster

     
+ Reply to Thread
Results 1 to 13 of 13
Like Tree1Likes
  • 1 Post By dragynslayer

Thread: Radio Data System

  1. #1
    Member sailor71's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Nestleton, Ontario Canada
    Posts
    36

    Radio Data System

    I test drove a new VT tech yesterday and noticed the head unit displayed the FM station call name and song being played. My 2012 NA Tech does not do that except for XM. Does anyone have an original 2012 with RDS. I want to make sure its not an issue with my head unit


    Sent from my Autoguide iPhone app

  2. Remove Advertisements
    Hyundai Veloster
    Advertisements
     

  3. #2
    Senior Member dragynslayer's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Toronto, Ontario, Canada
    Posts
    553
    i have a 2012 and doesn't have RDS
    2012 Hyundai Veloster, Marathon Blue, DCT, Tech Package

  4. #3
    Member RotaryKid's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Halifax, Nova Scotia CANADA
    Posts
    77
    The VT probably has a newer firmware version I'd say

  5. #4
    Super Moderator RPW00Mirage's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Central MA
    Posts
    3,098
    my 2012 NA base shows the station and song.
    2012 Boston Red Veloster NA Base Manual BTRcc tuned 167whp / 138wtq SOLD!

    2014 Vitamin-C Veloster Turbo Base Manual

  6. #5
    Senior Member dragynslayer's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Toronto, Ontario, Canada
    Posts
    553
    i think it's a US vs canada thing. I haven't heard of anyone in Canada with a 2012 V that has RDS working. I'm in toronto and i know many stations here u can get RDS from my friend's CRZ and another friends sentra both have RDS and get most Toronto radio stations
    dianebrat likes this.
    2012 Hyundai Veloster, Marathon Blue, DCT, Tech Package

  7. #6
    Member sailor71's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Nestleton, Ontario Canada
    Posts
    36
    Thanks dragynslayer. I wonder if anyone in Canada was lucky enough to get a head unit with RDS. It would be like the back up sensor. Some were lucky and some not. It was a pet peeve of my wife's no RDS so when I seen it on the VT I thought mine might have a problem.


    Sent from my Autoguide iPhone app

  8. #7
    Member RotaryKid's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Halifax, Nova Scotia CANADA
    Posts
    77
    No RDS on my VT. Which is fine with me, cause I don't listen to the radio, outside talk radio...
    If there's a chance I hear a song that I want... I just use Shazam on it and boom.

    But, now that you're mentioning it...I want it...

  9. #8
    Senior Member Boston Red style's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Lakeview Ny
    Posts
    324
    I live in the US style package and have it

  10. #9
    Senior Member hornytoad's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Vancity
    Posts
    664
    nope, no RDS for me either
    2012 Boston Red Veloster 138 HP 123 Ft Lbs torque
    Just enough torque to tighten the wheel nuts on a truck

  11. #10
    Senior Member mbode1's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    119
    2012 NA bought in early June and I have it.

    Sent from my Transformer TF101 using AutoGuide.Com Free App

  12. #11
    Senior Member dianebrat's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Boston'ish
    Posts
    2,643
    Quote Originally Posted by mbode1 View Post
    2012 NA bought in early June and I have it
    As several members have pointed out, it is country dependent, if you don't list country then if you have it or don't is a useless piece of information. US owners tend to have it, CAN owners do not.

    [mod nag] once again this is why we bug you to fill out the location section of your profile [/mod nag]
    off to the the dark side

  13. #12
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    10
    Hello I am the Owner Hyundai Veloster Korean assembly.
    How can I configure the radio?

  14. #13
    Member Dawgfan's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    75
    Quote Originally Posted by olega59 View Post
    Hello I am the Owner Hyundai Veloster Korean assembly.
    How can I configure the radio?
    C'mon dianebrat,........ where's the RTFM comment? :-)
    2013 Veloster Turbo * Boston Red/Gray Trim * A/T * Ultimate Package
    RedDawg came into the family on 09/11/2012

  15. Remove Advertisements
    Hyundai Veloster
    Advertisements
     

Similar Threads

  1. Navigation dependant on XM Data???
    By joefrog in forum Hyundai Veloster Audio and Electronics
    Replies: 25
    Last Post: 07-04-2012, 12:16 PM
  2. XM Weather Data Grayed Out
    By 1atom12 in forum Hyundai Veloster Audio and Electronics
    Replies: 28
    Last Post: 01-09-2012, 07:42 AM
  3. XM Data not working
    By Castle in forum Hyundai Veloster Audio and Electronics
    Replies: 9
    Last Post: 12-07-2011, 04:54 PM
  4. XM Weather Data
    By mwalters in forum Hyundai Veloster General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 10-28-2011, 03:54 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Powered by vBadvanced CMPS v4.1.2